Vragen en antwoorden

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u in de lijst hieronder uw vraag niet gevonden hebben, neem dan contact op met het verhuurteam.

Zoeken

 • Inkomensvoorwaarden

  • Wat zijn de inkomenseisen om een appartement te kunnen huren?

   U bekijkt het beschikbare aanbod en bekijkt de kale huurprijzen (excl. servicekosten). U bent enthousiast en wilt direct weten of u aan onze inkomensvoorwaarden voldoet. Hieronder volgt een rekenvoorbeeld:

   Stel de kale huur per maand is € 1.050,-. Dit betekent dat u en uw partner een gezamenlijk bruto inkomen dienen te hebben van minimaal € 3.675,- bruto per maand. Dit bruto gezamenlijke inkomen is exclusief 13e maand en vaste eindejaarsuitkering. Vakantietoeslag reken wij niet mee.

   Bekijk hieronder inkomenseis per huishouden en per huurprijscategorie.

   Huurprijs
   per maand
   Aantal
   huurders
   Bruto Norminkomen
   per maand
   €700 – €1.00013,5 keer de huur
   €700 – €1.00024 keer de huur
   > €1.00013 keer de huur
   > €1.00023,5 keer de huur

   Voor meer informatie over de huurvoorwaarden kunt u kijken op onze website vesteda.com.

  • Ik ben in loondienst, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

   Om een woning te kunnen huren moet uw inkomen voldoen aan het norminkomen (zie vraag over inkomenseisen).

   Vesteda rekent de volgende inkomsten tot uw maandinkomen/norminkomen:

   • Bruto salaris exclusief vakantiegeld, bonussen of andere variabele toeslagen;
   • Het bruto salaris moet gebaseerd zijn op de vaste uren die in je arbeidsovereenkomst zijn vastgelegd;
   • Uw arbeidsduur moet voor minimaal 6 maanden gegarandeerd zijn, met een intentie tot continuering;

  • Ik ben een zelfstandig ondernemer, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

   Om een woning te kunnen huren moet uw inkomen voldoen aan het norminkomen (zie vraag over inkomenseisen).

   Als ondernemer mag u de netto jaarwinst, dus omzet min de kosten, vóór belasting delen door 12 om het bruto maandinkomen/norminkomen te berekenen.

   Let op! Voor ondernemers geldt standaard een waarborgsom van minimaal drie maanden kale huur. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. We vertellen u voordat u uw optie verzilverd de exacte hoogte van deze borgsom.

  • Ik ben met pensioen, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

   Om een woning te kunnen huren moet uw inkomen voldoen aan het norminkomen (zie vraag over inkomenseisen).

   Bent u met pensioen? Dan mag u 30% bij het beschikbare maandelijks inkomen, dus het netto inkomen, optellen om het bruto maandinkomen/norminkomen te berekenen. Met andere woorden: uw netto AOW en pensioen vermeerderd met 30% is uw minimale bruto inkomen.

  • Ik heb meerdere banen. Van welke moet ik de gegevens verstrekken?

   Upload die werkgeversverklaring, bewijs van inkomsten van het werk dat zorgt voor het grootste deel van uw inkomen.

   Voldoet dit inkomen nog niet aan onze inkomensvereisten? Upload dan in hetzelfde veld of onderaan het uploadscherm ook de andere loonstroken en de bijbehorende werkgeversverklaring(en).

  • Ik heb geen baan, maar krijg inkomsten uit beleggingen. Kan ik huren?

   Vesteda accepteert vanwege accountancy regelingen geen beleggingen of huurinkomsten als direct inkomen.

  • Mijn maandelijks bruto inkomen is niet genoeg maar ik heb voldoende eigen vermogen om te huren. Hoe rond ik alsnog succesvol mijn inschrijving af?

   U start uw online inschrijving en vult de gevraagde gegevens in. Tevens is er ruimte om het bedrag van uw eigen vermogen in te vullen. Bij de te uploaden documenten voegt u een kopie bankafschrift toe waarop het saldo van het eigen vermogen zichtbaar is.

  • Ik kom net uit het buitenland en ga weer in Nederland wonen. Geldt ook de buitenlandse arbeidsovereenkomst?

   Vesteda kijkt waar u de komende tijd, minimaal 6 maanden, gaat werken. Dus: Gaat u voor een buitenlands bedrijf in Nederland werken? Dan geldt deze overeenkomst.

   Stopt u met werken voor een buitenlands bedrijf en gaat u op zoek naar werk in Nederland? Dan kunt u helaas nog niet huren.

  • Ik ga met mijn eerste baan beginnen en heb niet 3 salarisstroken die ik kan aanleveren. Kan ik huren?

   Ja, dat kan. We kijken naar uw huidige arbeidsovereenkomst. Die moet tenminste 6 maanden zijn. Wel vragen we u een intentieverklaring aan te leveren. Hierin verklaart uw werkgever dat hij de intentie heeft om u langer in dienst te houden.

   Let op: de intentieverklaring is dus nodig naast de werkgeversverklaring, maar kan wel door dezelfde leidinggevende ondertekend zijn.

  • Mag ik huren met garantstelling?

   Vesteda accepteert geen garantstellingen door derden (bijvoorbeeld ouders).

  • Ik ben student, kan ik huren in Westerwal?

   Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomensnorm. Hierbij rekenen maximaal twee inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. We accepteren geen garantstellingen door derden (bijvoorbeeld ouders).

  • WAT ZIJN DE INKOMENSVOORWAARDEN ALS IK SAMEN WIL HUREN MET MIJN PARTNER?

   Als u met uw partner een aantoonbare duurzame huishouding vormt komt u in aanmerking om een appartement samen te huren. Bekijk hieronder de inkomensvoorwaarden voor 2 huurders.

   Huurprijs
   per maand
   Aantal
   huurders
   Bruto Norminkomen
   per maand
   €700 – €1.00024 keer de huur
   > €1.00023,5 keer de huur
  • Kan ik een woning delen met een partner waar ik geen aantoonbare duurzame huishouding mee vorm?

   In Westerwal zijn alle appartementen met 2 slaapkamers geschikt om te woningdelen. Meer informatie over de mogelijkheden voor woningdelers kunt u terugvinden op onze site vesteda.com: Belangrijke informatie van Vesteda over woningdelers.

  • Ik wil eerst zelf gaan huren en daarna samenwonen met mijn nieuwe partner, kan dat?

   Leuk en gefeliciteerd. Natuurlijk is uw partner welkom en deze mag bij u intrekken. Uw eigen inkomen moet dan wel voldoen aan de eisen om in uw eentje een woning te huren. Als u wilt dat uw partner later ook op het huurcontract vermeld moet worden dan vraagt u mede-huurderschap aan. Dit doet u door in te loggen in ‘Mijn Vesteda’ (deze inlog krijgt u als u gaat huren).

  • Vraagt Vesteda een waarborgsom?

   Ja, bij het sluiten van een huurcontract vraagt Vesteda minimaal 1 maand huur als waarborgsom voor huurders die in loondienst zijn.

   Voor zelfstandig ondernemers bedraagt de waarborgsom minimaal 3 maanden. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten.

  • Krijg ik de waarborgsom terug? En wanneer?

   Ja, deze krijgt u terug wanneer u conform afspraak en zonder huurachterstand de woning oplevert aan Vesteda. Nadat u uw huur heeft opgezegd plannen wij een voor- en eindinspectie in. Dit geeft u de mogelijkheid om de woning conform afspraak aan Vesteda op te leveren.

 • Procedure

  • Is het veilig om mijn gegevens te verstrekken via Mijn Westerwal?

   Westerwal is een project van Vesteda. Vesteda is een Nederlandse woningbelegger en woningverhuurder met huurwoningen in heel Nederland.

   Mijn Westerwal is een strikt beveiligde omgeving systeem in Nieuwbouw office, die wordt geleverd door Xitres. De software voor Mijn Westerwal is door-en-door-getest en wordt jaarlijks bij honderden nieuwbouwprojecten in Nederland met succes en veilig gebruikt. De toegang tot uw gegevens is alleen beschikbaar voor de betrokken Vesteda-verhuurmedewerkers.

   Op www.westerwal.nl en account.westerwal.nl zijn de privacyregels van Vesteda van toepassing. Deze leest u hier.

  • Hoe schrijf ik mij uit?

   Als u niet meer geïnteresseerd in Westerwal bent, kunt u zich uitschrijven. Dit doet u door in te loggen, klikken op menu-item “privacy” en op de rode button “Account beëindigen”.

   Let op: u schrijft u alleen uit voor Westerwal, niet voor de andere woningen op vesteda.com. Alle gegevens en evt. documenten die u zelf hebt aangevuld in uw Westerwal-account worden verwijderd.

 • Contract

  • Wat is de minimale huurtermijn en opzegtermijn?

   U huurt een appartement in Westerwal voor minimaal 1 jaar. Daarna loopt de huurovereenkomst door voor onbepaalde tijd. U heeft na 1 jaar een opzegtermijn van 1 maand.

  • Hoe betaal ik de huur tijdens de huurperiode?

   Door ondertekening van uw huurovereenkomst met Vesteda, gaat u akkoord met de service dat Vesteda maandelijks de verschuldigde huurbedragen automatisch incasseert. Hier hoeft u zelf niet meer aan te denken.

  • Wat zit er allemaal in de huurprijs?

   U leest op deze website de zogenaamde kale huurprijs. De appartementen worden inclusief vloer geleverd. Extra kosten die Vesteda rekent zijn:

   • Servicekosten van de woning per maand;
   • Contractkosten (éénmalig €113,74);
   • Waarborgsom (variërend van 1 maand tot hoger, terug te ontvangen na opzegging huurwoning).

   Deze kosten dient u zelf te betalen:

   • Verbruik water en waterschapsbelasting;
   • Elektriciteit (o.a. voor de verwarming);
   • Aansluiting Internet/bellen/tv;
   • Gemeentelijke lasten (rioolheffing, afvalstoffenheffing).
  • Wat zijn de servicekosten?

   De servicekosten bedragen €55,- per woning per maand. Hiermee draagt u bij aan de kosten voor onder andere het onderhoud en schoonmaak van de algemene ruimten (entree, gangen, liften, gedeelde buitenruimte) en gebruik water en elektra algemene ruimten.

  • Wat zijn de contractkosten?

   Iedere nieuwe huurder betaalt éénmalig € 113,74 inclusief 21% BTW aan administratie- en contractkosten voor het afsluiten van de huurovereenkomst.

  • Ik wil toch niet gaan huren in Westerwal, wat nu?

   Indien u nog geen optie aangeboden hebt gekregen op een woning, kunt u u altijd uitschrijven.
   Een aangeboden woning kunt u altijd weigeren en uitschrijven.

   Hebt u een woning geaccepteerd dan is het raadzaam ruim voordat u een afspraak maakt voor de ingangsdatum van de huur zich af te melden.

 • Parkeren

  • Waar kan ik mijn auto kwijt?

   De 83 parkeerplekken zijn toegewezen aan een aantal appartementen. Let op! Niet elk appartement heeft de beschikking over een eigen parkeerplek, er is geen mogelijkheid om hier aanpassingen in te maken. Mocht er geen parkeerplaats gekoppeld zijn aan het appartement van uw voorkeur dan is het mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen bij de gemeente.

   Let op! Er is slechts 1 vergunning mogelijk per appartement. Als er al een parkeerplaats gekoppeld zit aan het appartement dan kunt u geen vergunning aanvragen voor een 2e auto. De woningen met huisnummers: 76, 188, 192, 262, 266, 336, 340 en 342 zijn uitzonderingen. Deze woningen hebben én een parkeerplaats én recht op een parkeervergunning.

  • Kan ik ook meerdere parkeerplaatsen afnemen?

   Er zijn minder parkeerplaatsen dan woningen beschikbaar. De parkeerplaatsen zijn al gekoppeld aan de appartementen. Er is maximaal 1 parkeerplaats gekoppeld aan een woning. Er is geen mogelijkheid om een tweede parkeerplaats te huren.

  • Kan ik mijn elektrische auto opladen?

   Bij 6 parkeerplekken achter de slagboom zijn oplaadpalen geplaatst. Op het terrein achter de slagboom zijn geen ‘eigen’ plekken voor huurders om te parkeren. Als u een appartement huurt zonder parkeerplaats en u wel een parkeervergunning via de gemeente heeft, kunt u geen gebruik maken van de Vesteda-laadplekken. U bent dan afhankelijk van de oplaadpunten op straat.

  • Waar kan mijn bezoek parkeren?

   In Westerwal zijn er geen bezoekersparkeerplaatsen. Uw bezoek kan parkeren op straat. Let wel; Westerwal ligt in de Zeeheldenbuurt, dit betreft een betaald parkeren-gebied. Via de gemeente Groningen kunt u eventueel een bezoekersvergunning aanvragen. Hiermee kan uw bezoek een aantal uren gratis parkeren in uw wijk. Voor de kosten/voorwaarden verwijzen wij u graag naar de website van de gemeente Groningen.

 • In de buurt

  • Waar kan ik de dichtstbijzijnde supermarkt vinden?

   De Spar en Coop bevinden zich op 7 en 10 minuten loopafstand. Maar net zo makkelijk loopt u naar Winkelgebied Westerhaven met een ruim aanbod in winkels.

   Ook het centrum van Groningen is op zowel loop- als fietsafstand, hier vind je een ruim aanbod van winkels van bekende ketens en leuke lokale shops.

  • Zijn de uitvalswegen dichtbij? En het treinstation?

   In Westerwal woon je op loop- en fietsafstand van het centrum van Groningen. Via de nieuwe fietsverbinding langs het Hoendiep ben je in 4 fietsminuten in het centrum. Het station ligt op 7 minuten fietsen.

   Met de auto bent u zo op de A7 via de ringweg N370. Liever met het OV? Om de hoek bij Westerwal bevindt zich de bushalte met diverse lijnen.

 • Instapklaar

  • Hoe worden de woningen in Westerwal opgeleverd?

   De appartementen beschikken over een luxe keuken met inbouwapparatuur, complete badkamer en de muren zijn voorzien van scanbehang en gesausd. De vloeren worden afgewerkt met een duurzame PVC vloer. Wij adviseren om niet op basis van de maatvoering van de plattegrondtekeningen uw meubels (op maat) of gordijnen te bestellen. De maatvoering kan in de praktijk altijd iets afwijken.

  • Hoe worden de appartementen verwarmd?

   Uw woning is aangesloten op een WKO-installatie (Warmte Koude Opslag) inclusief warmtepomp. Tevens beschikt ieder appartement over 5 PV-panelen (zonnepanelen). Uw appartement is hiermee zeer energiezuinig! De woning zelf wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. In tegenstelling tot centrale verwarming met radiatoren, verplaatst het vloerverwarmingssysteem geen lucht en stof in uw woning.

  • Hebben de huurappartementen in Westerwal een buitenruimte?

   Alle appartementen hebben een tuin, terras of balkon.

  • Is er een lift aanwezig?

   Alle woningen gelegen boven de begane grond zijn bereikbaar met een lift.

  • Is er een externe berging aanwezig?

   Niet elke woning heeft een externe berging op de begane grond. U kunt bij de woninginformatie zien of er een externe berging aanwezig is bij de door uw gewenste type. Voor alle bewoners van het complex is er een algemene fietsenstalling in de plint van het gebouw en op het binnenterrein aanwezig.

  • Kan ik het appartement ook gemeubileerd huren?

   Nee, het appartement wordt niet gemeubileerd of gestoffeerd opgeleverd. De woning is instap klaar: de wanden zijn voorzien van scanbehang en gesausd en de vloer is al afgewerkt met een duurzame PVC vloer.

 • Zoekresultaten

  Aanmelden

  Vul onderstaande formulier volledig in om je - vrijblijvend uiteraard - te registreren als belangstellende voor dit project. Na bevestiging van je registratie kan je een account aanmaken, deze heb je nodig om je inschrijving voor een woning te voltooien.


  Privacy

  De privacyverklaring van Vesteda is van toepassing op deze website.

  Privacyverklaring